Afbeeldingen comprimeren voor je website

comprimeren

Wanneer je bezig bent om de laadtijd van je website te reduceren is het comprimeren van je afbeeldingen één van de belangrijkste punten waar je naar moet kijken.

Vaak wordt de trage laadtijd van je website gedeeltelijk veroorzaakt door te grote afbeeldingen qua resolutie en grote. Nu kun je met een foto bewerkingsprogramma één voor één je afbeeldingen van je website comprimeren om de laadtijd van de afbeeldingen te beperken maar er zijn makkelijker wegen om dit te bereiken.

Het eerste waar je op moet letten is de frequentie waarmee je content toevoegt of veranderd en of je hiervoor afbeeldingen toevoegt en met welke CMS je website wordt ondersteunt.

Ik gebruik hiervoor de twee volgende tools.

Afbeeldingen comprimeren online

Je kan al je afbeeldingen in één keer comprimeren met de website https://kraken.io/web-interface
Hier heb je de keuze of je de afbeeldingen comprimeert zonder kwaliteitsverlies genaamd ‘Lossless‘ of dat je comprimeert met minimale kwaliteitsverlies wat bijna niet waarneembaar is genaamd ‘Lossy‘.

 

comprimeer afbeeldingen

 Plug-in WordPress

Voor WordPress is hier een plug-in voor die als je afbeeldingen of frequente basis toevoegt zeker waarde heeft voor je website doordat je afbeeldingen automatisch gecomprimeerd worden na het uploaden van je afbeeldingen. Deze plug-in is ‘WP Smush.it’ en is te downloaden via https://wordpress.org/plugins/wp-smushit/ of te installeren in je plug-in manager door te zoeken op de plugin.comprimeer-afbeeldingen-plugin

Let wel op. Na het installeren van de plug-in, zijn de bestaande afbeeldingen die op je website staan nog niet gecomprimeerd. Dit kan door naar de instellingen van de plug-in te gaan. Aan de linker kant van de administrator ga je naar media-WP smush.it en klik onder aan op de knop ‘Bulk smush all my images’.

Dit scheel je aanzienlijk veel tijd die je beter kunt gebruiken voor de content van je website.

Succes!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.