Linkbuilding, voor een betere vindbaarheid in zoekmachines

linkbuilding SEO

Linkbuilding bestaat uit 2 aspecten, namelijk interne linkbuilding en externe linkbuilding. De interne link structuur binnen de website zelf. En de links naar externe websites en backlinks naar jou websites waardoor de waardering in zoekmachines geoptimaliseerd worden.

Linkbuilding is onmisbaar geworden voor het goed laten scoren in zoekmachines

Interne linkbuilding

Interne linkbuilding heeft alles te maken met het opzetten van een goede structuur in je website. De structuur van je navigatie, het linken binnen artikelen en blog naar andere relevante informatie op je website. Daarvoor is het nodig dat je hoofdnavigatie de bezoekers leidt naar informatie waar hij of zijn naar op zoek is. Zorg dat belangrijke pagina’s met een paar klikken te bereiken zijn. Dit om je website te optimaliseren voor je bezoekers en daarnaast voor zoekmachines.

Ook het gebruik van een sitemap en breadcrumbs is belangrijk. Een sitemap voor het overzicht van de site structuur die op te geven is bij zoekmachines om je website te indexeren. En een broodkruimelnavigatie om niet te verdwalen in de website.

Links in de tekst van je artikelen hebben een grote waarde. Zo kan bijvoorbeeld deze blog gelinkt worden naar waardevolle informatie binnen deze site over andere SEO onderwerpen.
Zo bouw je binnen je eigen website een structuur op om je bezoekers datgene te bieden waar ze naar op zoek zijn.

Externe linkbuilding

linkbuiding en seo
Linkbuilding is een belangrijk onderdeel van zoekmachine optimalisatie. Iedere website heeft de ambitie om zo hoog mogelijk in de ranking te staan bij bijvoorbeeld Google. Daarom is het van groot belang om kwalitatieve backlinks te hebben. Het linken van en naar website die een hoge PA (Page authority) hebben helpt daar zeker in mee.

*PA is een waarde die bepaald hoe goed een webpagina scoort in de Google.

Wist u dat het een geschatte invloed heeft op je positie van 50%. Dit vergt tijd. Linkbuilding is een werk van de lange adem. Door goede content te plaatsen op sterke website verbetert dit je Google ranking. Ga dus geen links kopen op startpagina’s of andere sites, Google is daar te slim voor geworden en dit kan resulteren in een penalty waardoor je site ondergewaardeerd wordt.

Kies dus voor kwaliteit !
Wilt u meer informatie over dit onderwerp? Neem contact op.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.