Local to live website WordPress

xampp

Na het creëren van je nieuwe website op een lokale Xampp server kan je dan eindelijk je website overzetten op de server van je hostingprovider.
En hoe zat dat ook alweer. Onderstaand een aantal stappen om dit zo snel en efficiënt mogelijk uit te voeren.

“Ik ga hier uit van een Xampp server en een WordPress website.”

 

Exporteren database

Exporteer je database binnen je phpMyAdmin. Login op http://localhost/phpMyAdmin/ met je gebruikersnaam en wachtwoord en selecteer de juiste database. Ga naar het menu item ‘exporteren’ en exporteer de database naar de juiste opmaak. Voor WordPress gebruik ik nu .sql

database-backup

 

Uploaden

De 2e stap is het uploaden van je WordPress bestanden naar je ftp server. Een handige Ftp programma is FileZilla te downloaden op https://filezilla-project.org/
uploadingwordpress

Terwijl de bestanden overgezet worden kun je ondertussen stap 3 uitvoeren. Het aanmaken van een database bij je hosting provider. De meeste hosting providers hebben daarvoor een Cpanel die je kunt gebruiken om een MySQL database aan te maken.

database-aanmaken-cpanel

Importeren

Nadat de database aangemaakt is, scrol je in het Cpanel naar de sectie databases en ga je naar phpMyAdmin. Hier vind je de aangemaakte database – selecteer deze en ga naar het menu item ‘importeren’.  Klik op ‘bladeren’ en selecteer het opgeslagen database bestand. Druk daarna op ‘start’ en uw database wordt geïmporteerd.

importeren-database

Site URL

 

Wanneer de bestanden geüpload en de database geïmporteerd is moet in de tabel {prefix}_options de site en home URL aangepast worden, anders word je nog steeds doorverwezen naar je oude local adres.

aanpassen-siteurlDruk op ‘edit’ en verander de regel in je nieuwe website adres en druk onderaan de pagina op ‘go’. Zodat de regel opgeslagen wordt.

Instellingen live site

Als je nu naar je website gaat krijgt je een database error. Dit komt omdat het bestand wp_config.php nog niet aangepast is. Hier staan nog de oude database gegevens in. Ga naar je ftp cliënt en download het bestand wp_config.php. Verander daarin de database naam die aangemaakt is eerder in deze tutorial samen met je gebruikersnaam en wachtwoord. Sla het bestand op en upload het terug naar je ftp server.  Als je nu naar je website gaat dan zal de nieuwe website werken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.