Release Joomla 3.5.0

Joomla 3.5.0

Joomla 3.50

Maandag 21 maart is Joomla 3.5.0 vrijgegeven. De laatste in de 3.x serie. Één van de belangrijkste wijzigingen daarin is de ondersteuning voor PHP 7, waardoor joomla sneller, veiliger en stabieler is geworden. De volledige lijst met 34 nieuwe mogelijkheden kun je vinden op Github.

Met het updaten van Joomla is het belangrijk om op een aantal dingen te letten.

Het updaten van bestaande componenten en plugins. De extensies die al meegegaan zijn in het aanpassen naar joomla 3.5 worden vaak automatisch aangeboden via “Extensies- Beheren – Update”. Het is aan te raden om deze updates uit te voeren voordat je overgaat naar Joomla 3.5.0.

Controleer ook bij “Extensies – Beheren” of er extensies zijn die handmatig geupdate moeten worden. Controleer bij de aanbieder of er een nieuwere versie beschikbaar is.
Zorg er voor dat je een back-up maak van je huidige website. Dit kan bijvoorbeeld met Akeeba Backup.

Als je zorgvuldig gecontroleerd hebt of alles extensies up-to-date zijn en de back-up gemaakt is kun je gaan updaten naar Joomla 3.5.0.
Het wordt aangeraden om de Joomla upgrade van 3.4.x naar 3.5 uit te voeren met de autoupdater die binnen Joomla beschikbaar is. Mocht autoupdate niet werken volg dan de uitleg op joomla.org.

Als er na de installatie fouten worden weergegeven is dit meestal te herleiden naar extensies die niet meer werken of niet up-to-date zijn. Er worden dan fouten weergegeven die te herleiden zijn naar je database. Mocht dit gebeuren zet dan de back-up terug en kijk of je de foutmelding kunt herleiden. Akabee back-up terugzetten kan met Akeeba Kickstart.

Voor meer informatie omtrent Joomla 3.5.0 verwijzen wij je graag door naar www.joomla.org of www.joomlanl.nl.

Tip: Controleer bij je hosting of deze bezig zijn met PHP7 of dit al ondersteunen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.