Trage plugins in WordPress? Test het nu

trage plugins wordpress

Ik heb al eerder geschreven over het optimaliseren van de laadtijd en SEO van je website zie artikel “tip om je website te optimaliseren” maar wat als juist geïnstalleerde plug-ins zorgen voor de traagheid van je website.  Misschien zijn het plug-ins die je helemaal niet meer gebruikt op je website of die niet van belang zijn, of juist plug-ins waarvan je dacht dat ze de laadtijd van je website bevorderden.

Installeren van de plug-in ‘Performance Profiler’

Om hier achter te komen is de plug-in “performance Profiler” de juiste tool op je WordPress website om dit te testen.
Het installeren kan je doen door de plug-in te downloaden op https://wordpress.org/plugins/p3-profiler/ , of door hem op te zoeken in je dashboard bij plugins – nieuwe plugin , en te zoeken op P3 profiler.

performance-profiler

Scan

Na het installeren van de plug-in ga je naar ‘extra – p3 plugin profiler’ en start links boven de scan door te klikken op ‘start scan‘ kies voor ‘auto scan‘ om te beginnen. De plug-in loopt nu de verschillende pagina’s van je website door. Wanneer de scan compleet is kun je klikken op ‘vieuw results’. Je ziet nu een taartdiagram met een overzicht van de plug-ins die de meeste tijd vergen.

Aan de hand van deze scan kun je nu bepalen welke plug-in voor de trage laadtijd van je website zorgt. Die kun je dan verwijderen of vervangen door een betere plug-in.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.