Vijf favoriete extensies voor Joomla

joomla exstensies

Iedereen heeft zijn favorieten extensies als het gaat om plug-ins of componenten voor Joomla. Ook ik heb mijn favorieten die ik vaak standaard installeer  in een Joomla website.
In dit artikel vind je een stukje informatie over deze exstensies en waar je ze kunt vinden.

  • k2 component
  • JCE editor component
  • Phocadownload component
  • Modules Anywhere plugin
  • Akabee Backup component

k2 Joomla logoK2, the powerful content extension for Joomla!

K2 is een component die het standaard content systeem van Joomla vervangt. Een component die veel voordelen met zich meebrengt en makkelijk te gebruiken is binnen Joomla. Dit CCK (content construction kit) brengt veel opties met zich mee die bij het eerste gebruik van K2 misschien wel wat overweldigend lijken maar die hun waarde zeker zullen bewijzen.

Een component die zeker de moeite waard is om uit te proberen. Meer informatie over k2 en de download vind je op http://getk2.org/

 

JCE editorjce-editor

Ook JCE editor is een vervanger voor de standaard editor in Joomla. JCE is momenteel de populairste tekstverwerker binnen Joomla, en word door de meeste gebruikers als één van de eerste componenten geïnstalleerd na een Joomla installatie. JCE heeft meer mogelijkheden en is makkelijker in het gebruik dan de standaard tekstverwerker TinyMCE.

Vergeet niet bij het installeren van JCE de plug-in JCE media box. Hier mee kun je een pop-up maken van je afbeelding. Dit vind de uitleg daarvoor gedeeltelijk terug in de tutorial  K2 Joomla – invoegen van afbeelding met JCE mediabox.

Meer informatie over JCE en de downloads vind je terug op https://www.joomlacontenteditor.net/.

 

Phoca Download Phoca-download

Wil je bestanden aanbieden aan leden van je vereniging of je klanten en wil je dit overzichtelijk en ordelijk op je website krijgen, dan is Phoca Download hier een perfect component voor. Phoca Download bied veel optie om je bestanden aan te bieden. Denk hier bij aan het downloaden van bestanden maar ook het afspelen van muziek fragmenten. Het is een compleet component die samenkomt met plug-ins en modules om alles optimaal weer te geven op je website en om er makkelijk en snel mee te kunnen werken in je administrator.

Meer informatie en documentatie inclusief de downloads vind je op http://www.phoca.cz/phocadownload.

 

Modules Anywhere modules-anywhere

Deze plug-in is eigenlijk maar heel eenvoudig, maar het doet precies wat je wilt. Modules plaatsen overal waar je wilt in Joomla. Na het installeren van de plug-in en het activeren vind je een onderaan je editor bij het het maken of bewerken van een artikel de knop ‘insert module’. De gratis en betaalde versie is te vinden op https://www.nonumber.nl/extensions/modulesanywhere.

 

Akabee Backup

akabee-backup

Als er iets fout gaat op je website wil je graag dat je terug kunt naar een back-up waar alles nog werkte. Een veel gebruikte extensie binnen Joomla hiervoor is Akabee back-up. Die complete back-ups kan maken van je website.  Een must have component op je website want ook bij het updaten van je website naar een nieuwere versie van Joomla is een back-up verstandig.

Meer informatie en de download vind je op https://www.akeebabackup.com/.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.